Dwain Chambers tekent opnieuw present voor de IFAM indoor. De Britse spurtlegende komt op 13 februari in de Topsporthal in Gent uit op de 60m. De organisatie is alvast opgetogen met zijn komst.

“We hebben Dwain opnieuw kunnen aantrekken omwille van de wederzijdse vriendschap en de goede contacten na voorgaande edities”, klinkt het bij organisatoren Kim Barbé en Benjamin Adam. Chambers was er immers al bij op de IFAM outdoor in 2011 en de IFAM indoor in 2012.

Roemrijke carrière

Dwain Chambers haalde voor het eerst internationale roem door het EK juniors te winnen en het wereldjeugdrecord naar 10″06 te brengen. Niet veel later brak hij ook door bij de seniors. Op het WK werd hij meteen 2de op de 100m en op de Olympische Spelen viel hij net buiten de medailles met een 4de plaats. Zijn besttijd bracht hij ondertussen op 9″97. Daarna volgden enkele minder vrolijke jaren door zijn betrokkenheid in de Balco affaire. Na zijn schorsing van 2 jaar en een omzwerving in het American Football, kwam hij in 2006 toch weer aan de start van grote atletiekmeetings. Hij haalde meteen weer finales op het EK en WK. De jaren nadien groeide hij stelselmatig weer naar zijn beste niveau, zo haalde hij de Europese- en wereldtitel binnen op de 60m indoor.

Meer over de IFAM lees je hier.