De Kerstveldloop in Ertvelde weet zich als regionale cross meer en meer te manifesteren tussen de grotere organisaties. Tegen het jaareinde is de veldloop van AS Rieme editie na editie goed voor een ruime bezetting (dit jaar zo’n 900 lopers), interessante podia op de lange veldlopen en begint ook qua randanimatie de veldloop stilaan de allures van een sfeervolle cyclocross te krijgen. Dit jaar gingen Kim Ruell en Sofie Van Accom met de Belgische overwinningen lopen op de lange cross.

Kim Ruell - Foto: Johnny De Ceulaerde
Kim Ruell – Foto: Johnny De Ceulaerde

De Herentalse Sofie Van Accom gaf op de lange veldloop bij de vrouwen onder meer Veerle Van Linden (2e) en belofte Lisa Rooms (3e) het nakijken. Ook opmerkelijk: 800m-specialiste Renée Eykens nestelde zich – op een technisch en heuvelachtig parcours – nog in de top-6 op die lange cross en verloor amper een halve minuut op de podiumplaatsen!

Bij de mannen vinden we – ook stilaan een traditie in Ertvelde – vaak enkele (veelal eerder onbekende) Marokkaanse namen op de startlijsten terug. Enkel de 24-jarige Mohamed Agouram schopte het dit jaar tot de finish, maar hij hield daarbij wel Kim Ruell, die tweede en eerste landgenoot werd, af. Master Alexander Diaz Rodriguez legde beslag op het brons, maar moest daar wel een pittige eindspurt voor afwerken met die andere specialist in het straatlopen, Nick Van Peborgh.

Op de korte veldloop was Pieterjan De Bosscher van AVLO de sterkste man.

Bekijk alle uitslagen uit Ertvelde hier.