Home » Nieuws » Nationaal » Imana Truyers vierde Belgische in Brussel: “Wilde iets laten zien”
Foto: Jasper Jacobs

Imana Truyers vierde Belgische in Brussel: “Wilde iets laten zien”

De lange veldloop bij de dames was dit jaar internationaal minstens even sterk bezet als die bij de heren in Brussel. Imana Truyers werd knap elfde en vierde Belgische. Dat deed deugd na de gemiste EK-selectie. Die was bij de Limburgse namelijk heel hard aangekomen.

Truyers deelde haar wedstrijd goed in en moest op een nochtans lange en zware omloop slechts een minuut prijsgeven op Fionnuala McCormack. Die laatste was vorige week bij het EK nog vierde bij de grote dames. “Ik ben super tevreden. Ik had er naar uitgekeken om hier iets te laten zien. Ik was heel ontgoocheld dat ik niet naar het EK mocht. Ik was al goed in Roeselare, maar de conditie bleef in stijgende lijn gaan. Ik was op het EK zeker top 20 waard, ik denk zelfs top 15. Na Roeselare dacht ik dan ook dat ik er bij was. Ik wist dat Louise echt top was en was ook maar 16 seconden achter Jip Vastenburg. De selectiecommissie vergeet dat er na de echte toppers nog sterke atleten komen.” Er zat niets anders op dan op training verder de goede weg te bewandelen en de focus naar Brussel te verleggen. Daar slaagde ze erin revanche te nemen. “Dankzij mijn ouders en trainer heb ik de knop snel kunnen omdraaien. Na Roeselare volgde nog mijn beste trainingen. Ik had echt opgebouwd en Brussel is dan nog mijn favoriete cross. Ik ben dus blij met het resultaat.”

Komend weekend kan Truyers de goede benen nogmaals laten spreken bij de Sylvestercross in het Nederlandse Soest. Daarna volgt een klein rustmoment. “Mijn doel voor de komende maanden is om bij de eerste drie van het klassement van de CrossCup te eindigen. Dat zal niet gemakkelijk worden. Ook naar het BK in Wachtebeke wil ik specifiek toewerken.” Door haar sterke prestatie in Brussel kwam ze al op die derde plaats in het klassement terecht. Ze heeft één puntje voorsprong op Sofie Van Accom. Na nieuwjaar volgt ook een grote extrasportieve uitdaging. Truyers begint dan te werken. “Ik begin op 1 februari als halftijds verpleger in het UZ in Leuven. Ik heb er héél veel zin in, maar heb ook schrik voor de combinatie met de trainingen. Gelukkig zijn ze op het UZ erg begripvol en flexibel. Profatleet worden is momenteel niet mogelijk, misschien komt dat nog.” Komende zomer is het EK in Amsterdam het doel. Het minimum in de 5000 meter zal rond de 15’40 liggen. Truyers kwam deze zomer tot 15’59.

Wie zich nog wou bewijzen na een gemiste EK-selectie was Almensh Belete. Ze deed het als negende en derde Belgische degelijk, maar niet super. “Het gaat beter en beter met mij. Maar bergop had ik het heel zwaar. Mijn kracht is nog niet helemaal terug. Ik had niet beter verwacht vandaag. Mijn wedstrijd verliep zoals verwacht.” Welke wedstrijden na nieuwjaar op het programma staan is nog een groot vraagteken. “Ik ben nog niet helemaal in orde. Ik moet nu luisteren naar mijn lichaam. We zien het wel.”

 

 

Geef een reactie