Na het EK junioren in Eskilstuna trekt Atletieknieuws aanstaande vrijdag voor de tweede keer met een team naar een internationaal atletiekkampioenschap. In Zweden waren we er al met fotocamera en pen & papier bij, nu gaan ook de videocamera’s mee!

Het EK cross nadert met rasse schreden. Zondag is het dan zover, dan strijden vijftien landgenoten voor wat ze waard zijn op het naar verluidt snelle parcours in Toulon-Hyères. Vijf maanden na Eskilstuna, waar reporter Quinten Lafort ter plaatse was en Viktor Benschop ons een reeks mooie foto’s bezorgde, zullen we deze keer met een dubbel zo grote delegatie op pad zijn. Vorig jaar was Jeroen De Meyer reeds ter plaatse op het EK cross in Samokov, hij is er ook dit jaar weer bij. Hij wordt deze keer bijgestaan door drie collega’s: Roel Stiens, Gerben De Backer en Simon Van Glabeke. Vanaf vrijdag zijn onze reporters ter plaatse en zullen ze hun uiterste best doen om het EK als het ware tot in uw woonkamer te toveren. Voor de verslaggeving op de wedstrijddag kunnen we dan weer rekening op onze medewerkers die van thuis uit het EK alert zullen volgen. U hoeft met andere woorden opnieuw niks te missen van dit kampioenschap. Morgen start onze voorbereiding, want dan vuren we de eerste voorbeschouwing op u af!

Ook onze Snapchat-account maakt aankomend weekend de verplaatsing naar Frankrijk. Wilt u op de hoogte worden gehouden van foto’s en video’s achter de schermen, voeg ‘Atletieknieuws’ dan snel toe tot je vriendenlijst. Meer daarover hier.