De selectie voor het EK veldlopen in het Zuid-Franse Hyères is bekend. België trekt met vijftien atleten naar Frankrijk.  Bij de juniores en seniores heren wordt er een ploeg uitgestuurd. Isaac Kimeli en Louise Carton zijn de grootste kanshebbers op een medaille.

Bij de seniores vrouwen wordt voor Veerle Dejaeghere geopteerd. Haar leeftijd stond haar in Roeselare niet in de weg een sterke wedstrijd te lopen. Almensch Belete valt naast de selectie. Bij de heren wordt een ploeg uitgestuurd: Thomas De Bock, Dries Basemans, Yannick Michiels en Koen Naert proberen er als team hoog te scoren.

Bij de beloften dames loopt alleen Louise Carton in Frankrijk. Imana Truyers en Julie Van De Velde moeten thuisblijven. Bij de heren mogen Isaac Kimeli en Steven Casteele proberen te scoren. Michaël Somers haalde de selectie niet.

Bij de juniores dames gaat het om de OEH-tandem Lisa Rooms en Vansessa Scaunet. Bij de jongens een vijfkoppige ploeg: Simon Debognies, Dieter Kersten, Sebbe Francken, Jennen Mortier en Dorian Boulvin kunnen misschien om de medailles strijden.