Zonet, op dinsdagavond, bereikte ons het nieuws dat de veldloop van Sparta Vilvoorde aanstaande zaterdag niet zal doorgaan. De lokale integrale veiligheidscel van de stad Vilvoorde heeft daarover beslist, zo laat Paula Vanhoovels van de Vlaamse Atletiekliga weten.

Op de site van Sparta Vilvoorde werd het nieuws tot op heden nog niet bekendgemaakt, maar de jaarlijks drukbezochte veldloop op het domein Drie Fonteinen in Vilvoorde gaat niet door. Dat maakte Paula Vanhoovels, Directeur Sport van de Vlaamse Atletiekliga, duidelijk op Facebook. Sparta Vilvoorde, de organiserende club, zou volgende mededeling ontvangen hebben van de Politiezone Vilvoorde-Machelen: “De lokale integrale veiligheidscel van de stad Vilvoorde heeft zonet beslist dat de jaarlijkse veldloop op het domein 3 Fonteinen NIET kan doorgaan. Door het verhoogde dreigingsniveau zijn we genoodzaakt het aantal grote evenementen in openbare ruimte die veel publiek aantrekken af te gelasten om politiecapaciteit vrij te maken voor de andere prioritaire toezichtsopdrachten.” De club zal verder kijken om de veldloop op een andere datum te laten doorgaan.