De mannen stonden vandaag klaar voor hun eerste individuele manche van de Joker+ CrossCup. Vorig jaar was het Dennis Licht die de zege kon afsnoepen van de Belgen. De Nederlander was vandaag opnieuw gebrand op de overwinning. Alex Kibet (VAC) was ook present en was de favoriet voor de overwinning. Aan Belgische kant mochten we heel wat verwachten van Isaac Kimeli, die pas vandaag voor de eerste keer voluit mocht gaan. Ook thuisloper Yannick Michiels voorspelde vuurwerk vandaag.

Dennis Licht nam het pak van bij het begin op sleeptouw. Hij wou ook vandaag zijn kunnen laten zien maar botste daarbij op Alex Kibet. De Keniaan startte afwachtend maar ontbond even later zijn duivels. Hij liep weg van de concurrentie en stormde naar de overwinning. In het groepje achter Kibet werd het kibbelen voor de tweede plaats.

Het was Isaac Kimeli die het in de sprint haalde van de Oostenrijker Andreas Voijta. Thomas De Bock kon dankzij een hele sterke terugkeer nog derde worden. Hij remonteerde Yannick Michiels en werd zo tweede Belg. Thuisloper Michiels werd dus vijfde, Dennis Licht legde beslag op de zesde plaats. Dries Basemans en Kim Ruell werden respectievelijk vierde en vijfde Belg.

 

De uitslagen kan je hier raadplegen.