Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren.  Jeroen Hendrikx is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De atleet van LOOI, die afgelopen zomer 13’59″56 liep op de 5000m, kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Jeroen Hendrikx - Foto: Jasper Jacobs
Jeroen Hendrikx – Foto: Jasper Jacobs

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding op het winterseizoen verliep eindelijk nog eens zonder blessures. Ik ben ook zeer goed uit mijn rustperiode gekomen en liep al enkele goede voorbereidende wegwedstrijden. Ik was erg tevreden over mijn zomerseizoen en hoop deze lijn door te trekken tijdens de winter.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Ik zal met een ploeg van mijn club Looise starten op de CrossCup Relays en neem er de langste afstand voor mijn rekening. De manche in Mol sla ik over, vervolgens neem ik deel aan de Warandeloop te Tilburg  en de lange cross van Roeselare.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik hoop in de eerste plaats nog eens een “gezonde” winter te kunnen lopen. Op deze manier wil ik een stevige basis leggen voor het zomerseizoen. Ik ben echter ook nog nooit provinciaal kampioen geworden in de cross en daar hoop ik dit jaar wel eens in te slagen. Ik ben ook benieuwd naar het resultaat van de nieuwe trainingsmethode (o.l.v. Pieter Desmet) waaraan mijn lichaam nu volledig gewend is!

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik heb geen idee rond welke positie ik me zal bevinden in het CrossCup-geweld, dus daar kan ik niet op antwoorden. Maar ik ben wel benieuwd hoe de broertjes Kersten het na nieuwjaar bij de senioren gaan doen!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Yannick Michiels. Een prima zomer gelopen na een redelijke winter, dat kan alleen maar resulteren in een nog beter winterseizoen.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Steven Casteele (KKS – 17m): talent en ex-Topsportschool leerling;
* Kim Ruell (RESC – 15m): top-trainingsmakker;
* Dieter Kersten (ADD – 12m): Limburgs talent, evenals zijn broer… helaas moet een mens keuzes maken;

* Vanessa Scaunet (OEH – 11m): Ex-Topsportschool leerlinge;
* Yannick Michiels (VMOL – 10m): mijn revelatie van deze winter;
* Lore Tack (ACHL – 10m): vriendin van de coach, durf niet anders; 
* Sara Vande Velde (DUFF – 8m): Ex-Topsportschool leerlinge;
* Laurens Vanderlinden (DCLA – 7m): talent en ex-Topsportschool leerling;
* Lotte Scheldeman (ADD – 4m): Limburgs talent bij de dames;
* Anja Peeters (LOO – 1m): atlete van eigen club en is een zekerheid voor enkele punten ;
>> Ik kies voor één trainingsmakker, enkele sterke Limburgers en wat jeugdig talent van de vroegere topsportschool te Hasselt waar ik hen leerde kennen tijdens mijn korte periode als opvoeder op het internaat.

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
* Ik heb nog nooit echt goed meegedaan voor het klassement, hopelijk kan ik dit jaar eens een topprestatie neerzetten. Daar zullen echter de atleten voor moeten zorgen… ;-)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels