Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Isaac Kimeli (OEH) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De Belgisch kampioen veldlopen op de lange cross kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Jeroen De Meyer
Foto: Jeroen De Meyer

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding is heel goed aan het verlopen, iedereen in de groep is heel gemotiveerd bezig en het niveau ligt weer een stuk hoger dan vorig jaar het geval was. Ik voel me zelf ook een stuk sterker dan vorig jaar. Ik probeer bovendien meer zoals een prof te leven die er alles voor doet en laat, en dat lukt aardig.

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Utrecht was de 1e wedstrijd, deze is heel goed verlopen, de Ekiden ook. Nu kijken we uit naar de Relays, Mol, Roeselare, EK Toulon, Brussel en dan ofwel Soest ofwel Ertvelde. Na Nieuwjaar volgt dan de rest van de CrossCup maar al in functie van de 5000m in Stanford waar we voor de EK en de olympische limiet zullen gaan!

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Het EK Cross in Frankrijk is het hoofddoel, hier wil ik revanche voor vorig jaar. Ik mik op een plek op het podium! Daarnaast ga ik terug voor de eindoverwinning in de CrossCup maar wel in functie van het pisteseizoen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik kijk uit naar de duels met Jeroen en Bashir. Hopelijk kunnen we er deze winter een mooie strijd van maken. Hoe sterk ze zullen zijn is uiteraard moeilijk in te schatten. Ik probeer vooral zelf zo sterk mogelijk te worden!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Pierre Denays (korte cross). De 1e Waalse atleet binnen ORT, veel talent maar niet veel structuur gekend in het verleden. Hij was vorige week echt sterk op training!

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m)
Isaac Kimeli OEH – 24m)
* Thomas De Bock (OEH – 16m)
* Simon Debognies (OEH – 14m)
* Lisa Rooms (OEH – 7m)
Pierre Denays (USTA – 5m) 
* Febe Pardaens (ACP – 3m)
* Melissa Van Den Driessche (ACP – 3m)
Febe Pardaens (ACP – 3m)
Pieter Debognies (OEH – 1m)

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Vorig jaar was mijn trainer Tim 2e, dus hopelijk dit jaar 1e uiteraard. Al hangt het ook wat af van geluk uiteraard aangezien ik niet weet hoe goed andere atleten buiten onze groep in vorm zijn!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels