Met de Joker+ CrossCup Relays van zondag 25 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2015-16 zienderogen. Om u alvast wat warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Wesley De Kerpel (ROBA) is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels”. De ex-Belgisch kampioen veldlopen korte cross kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
* De voorbereiding verliep vrij goed, al zijn verkoudheden en enkele andere ongemakken nooit ver weg geweest. Toch ben ik klaar om het nieuwe seizoen aan te vatten!

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
* Het zal een combinatie worden tussen de Joker+ CrossCup en enkele regionale wedstrijden. Voor het eerst ook de Ekiden en waarschijnlijk ook de Warandeloop.

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
* Ik heb een deftig zomerseizoen achter de rug maar naar het einde toe gooide een maagontsteking véél roet in het eten. Ik worstel hier nog steeds mee maar heb het wel onder controle. Ik wil vooral een sterk kortecross-criterium lopen en één regionale lange cross winnen.

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
* Ik heb eigenlijk weinig zicht over mijn directe concurrenten. Wie het is en hoe goed ze zijn?? Ik verwacht wel veel van Yannick Michiels!

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
* Yannick Michiels.

Voor welke MegaSpike-atleten heeft u gekozen en waarom?
* Louise Carton (ACME – 26m) 
Dieter Kersten (ADD – 12m)
* Astrid Verhoeven (LEBB – 12m)
* Wesley De Kerpel (ROBA – 11m)
* Vanessa Scaunet (OEH – 11m)
Yannick Michiels (VMOL – 10m)
Sam Valgaeren (HULS – 9m).
Lisa Rooms (OEH – 7m)
Vicky Lieckens (ACHL – 1m)
Niels Slachmuylders (LEBB – 1m)

>> Dieter Kersten omdat hij vaak op hoog niveau presteert, Niels Slachmuylders omdat hij goedkoop is en deftig kan crossen, Sam Valgaeren omdat hij Sam Valgaeren is, Yannick Michiels loopt veel en kent een steile groeicurve en mezelf heb ik er ook maar bijgezet. Bij de vrouwen koos ik Vicky Liekens omdat zij regionaal wel wat brokken maakt, en de andere meisjes zijn op nationaal niveau toch erg sterk (Louise Carton, Astrid Verhoeven, Lisa Rooms en Vanessa Scaunet).

Wat verwacht u van uw ingeschreven MegaSpike-ploeg?
*  Zuivere winst uiteraard!

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-prono kan u terugvinden op www.megaspike.be.

megaspike banner 2015-2016

winterkriebels