Weer heel wat Belgische atleten die gisteren afzakten naar ‘het gezelligste hardloopevenement van Nederland’, de Singelloop in Breda. Op de hoofdafstand, de halve marathon, toonden Nick Van Peborgh en Hanna Vandenbussche zich de snelste landgenoten.

Van Peborgh klaarde de klus in 1u06:10, net één seconde sneller dan Regis Thonon. Ze bekleedden daarmee plaatsen negen en tien. Jesse Stroobants werd even later elfde in 1u06:57. Winst was er voor Keniaan Philip Langat in 1u01:05.

Vorig jaar won Richard Mengich nog in 1u00:11. De organisatie had dan ook stiekem gehoopt om hem dit jaar twaalf seconden van die tijd te zien afknabbelen en zo de magische grens van het uur te breken. Mengich wás ook in Breda en ging twee dagen voor de loop wat loslopen, maar verscheen uiteindelijk niet aan de start.

Bij de vrouwen hield Hanna Vandenbussche eenvoudig Karen Van Proeyen af: 1u16:50 tegenover 1u18:59 en respectieve zevende en negende plaatsen bij de dames senioren. Ook hier trok een Keniaanse het laken naar zich toe. Elizeba Cherono won in 1u10:08.