Hordeloopster Axelle Dauwens zal binnenkort te zien zijn op VIER tijdens ‘De Slimste Mens ter Wereld’. De 24-jarige, sympathieke West-Vlaamse zal als één van de minder bekende deelnemers gaan gelden tijdens het programma, met heel wat grote namen zoals Kim Clijsters, Tom Waes en Kobe Ilsen. Kan de halve finaliste van het WK in Peking op de 400m horden de grote namen verschalken tijdens de populairste tv-quiz van het land?

Aan haar studies zal het waarschijnlijk niet liggen, want met twee diploma’s, zowel communicatiemanagement als internationale politiek, op zak lijkt Dauwens over heel wat bagage te beschikken. Bovendien volgt de atlete van ACME de actualiteit op de voet, want ze leest de krant, het magazine The Economist én kijkt dagelijks naar ‘Het journaal’. De belangrijkste nieuwfeiten durft ze wel al eens neer te pennen, maar volgens Dauwens zelf is dat niet echt een voorbereiding.

“Atlete. Wellicht legde Axelle zich toe op de sprint om uit de buurt te kunnen blijven van talloze achter haar aan lopende aanbidders. Een Venetiaans blonde Knokse gazelle die wellicht zonder horden de eindmeet haalt.”, aldus de aankondiging van tv-zender VIER. Maandag 12 oktober schiet het programma zich op gang!

Wij duimen alvast voor Axelle, u toch ook?

Wilt u ook de originele voorstelling van de deelnemers zien, dan kan u zeker hier een kijkje nemen.