De Memorial Van Damme in Brussel wordt een buitenbeentje, dat staat nu al vast. Vorige week raakte al bekend dat er een 20 meter ExoSuit op de planning zou staan. Daarin zouden mensen in staprobotten het tegen elkaar opnemen. Vandaag maakten de organisatoren bekend dat er ook een gemengde horderace zou worden gelopen. Dit kadert in de vernieuwingen die de atletiek de komende periode wil doorvoeren.

Net voor het internationale programma van start gaat zal het publiek eerst een aparte wedstrijd te zien krijgen. Rond half acht zullen mannen en vrouwen tegen elkaar strijden op een gemengde horderace. De mannen leggen 110m af, de vrouwen de gebruikelijke 100m. De standaardhoogte van de horden blijft bij beide geslachten behouden.

Ook Dorien Van Diest staat op de deelnemerslijst. - Foto: Jasper Jacobs
Ook Dorien Van Diest staat op de deelnemerslijst. – Foto: Jasper Jacobs

Vier goede Belgische loopsters nemen het op tegen vier mannen. Onder die deelnemers toch nog grote Belgische namen. Onder meer Denis Hanjoul, Dario De Borger en Sarah Missinne zullen er present tekenen. Om u al even te helpen met de voorspellingen: de snelste seizoensbeste bij de vrouwen staat met 13”65 op naam van Siliane Van Cauwenberghe, bij de mannen is dat Dario De Borger met 13”60.

De middenste baan wordt wel vrijgehouden om eventuele hinder te voorkomen. Het is alvast een nieuwe primeur voor de Memorial, waarvan de volgende editie wellicht nog specialer wordt. Dan zou het kunnen dat het hink-stap-springen plaatsvindt buiten het Koning Boudewijnstadion.