Axelle Dauwens is zoals verwacht niet kunnen doorstoten naar de finale van de 400m horden op het WK in Peking. Dauwens werd vijfde in haar halve finale in een tijd van 55″82, goed voor een nieuw seizoensbeste. Enkel de eerste twee atleten in elke reeks en de twee tijdsnelsten over alle drie de reeksen mogen zich opmaken voor de finale.

Het publiek leek niet echt bezig te zijn met de halve finales van de 400m horden. Nog net voordat het startschot weerklonk van Dauwens halve finale veerde het publiek op en schoot de decibelmeter de hoogte in. Alles verliep uiteindelijk vrij vlot en Dauwens kwam goed uit de startblokken vanuit de binnenste baan, baan 2. Ongeveer halfweg de wedstrijd leek ze, doordat ze haar passenritme goed kon aanhouden, rond positie 5 à 6 te lopen. In de laatste rechte lijn kreeg ze het niet zo verwonderlijk wat moeilijk om uiteindelijk als 5de te finishen in 55″82, twee honderdsten sneller dan haar seizoensbeste dat ze in de reeksen vestigde. Haar persoonlijk besttijd van 55″56, gelopen op de Memorial Van Damme vorig jaar, blijft dus nog even overeind. Dauwens halve finale werd gewonnen door de Amerikaanse Tate in 54″33, en ook de Zuid-Afrikaanse Nel (54″63) plaatste zich rechtstreeks voor de eindstrijd.

Axelle Dauwens’ 55″82 bleek uiteindelijk goed voor de 12de chrono onder alle halve finalisten. Daarmee bereikt de ACME-atlete meteen ook haar tweede doel, een plek binnen de eerste 12. De volledige uitslagen van de 400m horden bij de vrouwen vindt u hier.