In het Stadion De Veen in Heusden werden dit weekend de Belgische titels op de meerkamp verdeeld. Bij afwezigheid van enkele toppers kon Bertrand Namurois zegevieren op de tienkamp, de titel op de zevenkamp was dan weer weggelegd voor Elien Hooyberghs.

Bij de heren uiteraard geen Van Der Plaetsen of Pittomvils, zij zijn zich momenteel in alle rust aan het voorbereiden op hun WK-meerkamp over enkele dagen in Peking. Hans Van Alphen deed voor de gelegenheid wel mee aan 6 van de 10 proeven, waar hij vooral vertrouwen tankte in het polsstokspringen met een nieuw PR van 5m00. De Belgische titel kreeg hij daarvoor natuurlijk overhandigd, die was voor Bertrand Namurois. De RFCL-atleet zag topfavoriet Sander Maes al snel uitvallen en met een fraaie tweede dag kwam hij uit op 7.024 punten.

Bij de dames trok Elien Hooyberghs aan het langste eind, zij kwam uit op een puntentotaal van 4.858 punten. Ook junioren Alessandro Van De Sande en Hanne Maudens deden het voortreffelijk, Maudens eindigde op 5.399 punten terwijl Van De Sande een totaal realiseerde van 7.058 punten.

De uitslagen van het BK meerkamp vindt u hier.