Nana Djimou, dubbel Europees indoor en outdoor kampioene in de meerkamp, zal er op het komende WK in Peking niet bijzijn. De Franse is niet voldoende hersteld van een gynaecologische operatie.

De 30-jarige Antoinette Nana Djimou onderging in juni een kleine ingreep aan de baarmoeder. “Ik had gedacht dat ik genoeg tijd had om me klaar te stomen voor Peking”, zei ze daar eerder over. “Maar dat blijkt niet zo te zijn. Ik ga niet naar Peking om zomaar mee te doen. Ik wil er trots zijn om de Franse kleuren te verdedigen. Vandaar deze beslissing. Ik focus nu op Rio”

Met de uitschakeling van Djimou, één van de favorietes voor het podium op de zevenkamp, staat er een concurrente minder aan de start voor Nafi Thiam. Onze landgenote, met recent een zilveren plak op het EK voor beloften en een vers persoonlijk record in het verspringen, verkeert wel in topconditie voor het mondiale kampioenschap eind augustus. Vorig jaar op het EK haalde Thiam een bronzen medaille op de meerkamp, na Djimou die er won.