Deze week staat in het teken van het European Youth Olympic Festival (EYOF). Dat is een tweejaarlijks evenement waar 48 landen aan deelnemen met de bedoeling de jonge atleten voor te bereiden op de échte Olympische Spelen. In het Georgische Tbilisi komen 19 Belgische eerstejaarsscholieren en één aflossingsploeg in actie.

Justine Tinck zorgt voor eerste Belgische medaille

Op dag twee van de EYOF brak Justine Tinck de ban voor België. Op de 3000m snelde zij naar brons. Een verslagje vind je hier.
Nog op de 3000m, bij de mannen dit keer, had Guillaume Grimard lange tijd uitzicht op een vierde plaats in de (rechtstreekse) finale. Wanneer de Serviër Elzan Bibic besloot stevig aan de boom te schudden, moest Grimard echter passen. Hij gaf nog enkele plaatsjes prijs en finishte als zevende in 9’12”62.
In de eerste reeks van de 800m liep in Eliott Crestan eenvoudig naar de overwinning in 1’54”71. De tweede, Spanjaard Javier Mira Caro, kwam bijna twee seconden later over de streep. Crestan naar de finale dus, en wel met de snelste tijd van de 21 deelnemers.
Bij de dames miste Cameron Vandenbroucke de finale van de 800m. Met 2’13”35 klokte ze netto wel de achtste tijd in de reeksen, maar die tijd was slechts de vierde verliezende tijd (na de rechtstreekse kwalificatieplaatsen). Enkel de twee beste verliezende tijden stootten door.
Nicasina Rossaert
kwam in het hoogspringen dicht bij een finaleplaats, maar faalde bij haar beslissende sprong op 1m69.
Michael Obasuyi, gisteren al aan de slag in het verspringen, werd vandaag gediskwalificeerd in de reeksen van de 110m horden.
Emilie Dodrimont liet haar discus na 39m40 landen in de kwalificaties. Niet genoeg voor een finaleplaats, daarvoor was 40m55 vereist. Zij werd 16de.

Bekijk hier het overzicht van de resultaten.