Atlete van ACME, Axelle Dauwens, liep zonet op het BK voor alle categorieën het minimum voor het WK en de OS! Ze kroonde zich tot nationaal kampioene op de 400mH in 55”93 (WK-limiet en OS-limiet: 56”20). Ze werd wel tweede in haar reeks, achter de Australische Lauren Wells. Nenah De Coninck stelde met 57″19 dan weer het nationale juniorenrecord scherper op de 400mh. “Ik kan nog beter dan wat ik vandaag liet zien”, aldus Axelle Dauwens na haar wedstrijd.

Opvallend

“Eindelijk!” zo moet Axelle Dauwens gedacht hebben na het behalen van de WK-limiet. De 24-jarige Dauwens kwam begin juni al tot 56″27 in Praag, amper zeven honderdsten dus van het mimimum. Ze zocht lang naar die 56″20, maar kan nu opgelucht ademhalen. Nochtans gaf ze gisteren aan dit weekend vooral te gebruiken om ritme op te doen, en een week later pas een poging voor de limiet te ondernemen.

Axelle Dauwens was er altijd van overtuigd de WK-limiet te lopen. Nu slaagde ze daar ook in en kan ze zich beginnen voorbereiden op dat internationale kampioenschap eind augustus. Haar PR van 55″63 verbeterde ze evenwel nog niet, maar met 55″93 verbleef ze voor het eerst dit seizoen onder de 50 seconden.

Nenah De Coninck met BRJ

Nenah De Coninck - Foto: Jasper Jacobs
Nenah De Coninck – Foto: Jasper Jacobs

De zilveren medaille op het BK 400mH was voor de Gentse Nenah De Coninck. Zij verbaasde iedereen vorige week nog toen ze zowaar naar het goud liep op het EK voor junioren. Ze scherpte haar persoonlijke beste daar aan tot 57″85. Nu deed ze nog iets straffer. Ze snelde naar 57″19 en deed daarmee beter dan het nationale juniorenrecord van Ann Maenhout (57″47) dat sinds 1987 op de tabellen stond. Ook komt ze bovenaan de Europese ranglijst bij de junioren te staan, samen met de Italiaanse Ayomide Folorunso.