Home » Nieuws » Nationaal » Kan tienkamper Alessandro Van De Sande nog meer verbazen op de tweede dag van het EK voor junioren [live-updates+uitslagen]]
Alessandro Van de Sande - Foto: Viktor Benschop

Kan tienkamper Alessandro Van De Sande nog meer verbazen op de tweede dag van het EK voor junioren [live-updates+uitslagen]]

Na een fantastische eerste dag met vijf persoonlijke records op evenveel onderdelen én een vijfde plaats in de tussenstand, kijken we uit naar de tweede dag van de tienkamp Alessandro Van De Sande in het Zweedse Eskilstuna. Alle actie van gisteren, met ook foto’s kan u hier nog eens nalezen. Hieronder krijgt u de updates van zijn tweede dag!

110m horden – 9u30

Het wil maar niet stoppen voor Van De Sande! Wederom zijn beste prestatie ooit met 14″56, met een net ongeldige meewind van +2.1. Hij blijft op de vijfde plaats in het klassement, maar voelt de hete adem van noorderbuur Sybren Blok in zijn nek. Blok zette een schitterende 13″81 neer op de horden, weliswaar met een nog iets meer ongeldige tegenwind.

Discuswerpen – 10u00

Een mindere eerste poging met 33m47, maar die wordt meteen uitgewist in zijn tweede poging. Wat had u gedacht? Inderdaad opnieuw een persoonlijk record! Met 38m86 doet hij 34cm beter dan zijn beste worp ooit. Nu is het wachten op de prestaties van de tweede groep om de tussenstand te kennen. Van De Sande zakt naar de zevende plaats, nog altijd ver boven de verwachtingen!

Opnieuw een persoonlijk record voor Van De Sande! - Foto: Viktor Benschop
Opnieuw een persoonlijk record voor Van De Sande! – Foto: Viktor Benschop

Polsstokspringen – 13u00

Natuurlijk kan hij ook in het polsstokspringen niet achterblijven. Ondanks de zeer lastige en zware zijwind gaat hij over 4m30, een nieuw persoonlijk record of had u het anders verwacht? Op 4m40 speelt de wind net iets teveel parten om ook die hoogte te overschrijden. Hij stijgt wel opnieuw een plaatsje in de ranking naar de zesde plaats. De Rus Makarenko, die net voor Van De Sande stond heeft noodgedwongen moeten opgeven na een pijnlijke val. Hierdoor klimt Van De Sande naar de vijfde plaats.

Speerwerpen – 16u30

Het moest ooit eens stoppen. Van De Sande komt in zijn laatste poging tot 46m55. Een behoorlijk poging, maar hij ziet zijn naaste concurrenten wel allemaal over de 50m gooien. Hij staat nu zevende met alleen nog de 1500m op de planning. Mits een stevige prestatie in de 1500m zit er een zesde plaats in, wat opnieuw ver boven de verwachtingen is!

Alessandro Van De Sande tijdens het speerwerpen - Foto: Viktor Benschop
Alessandro Van De Sande tijdens het speerwerpen – Foto: Viktor Benschop

1500m – 18u50

Zeer knappe 1500m van Alessandro Van De Sande met 4’39″10 als eindtijd. Hij blijft daarmee zeer knap zevende als eerstejaarsjunior met een puntentotaal van maar liefst 7433 punten! Goed voor de tweede prestatie ooit bij de junioren, alleen Thomas Van Der Plaetsen deed ooit beter! Wat een tienkamp heeft hij hier neergezet, chapeau!

“Dit had ik echt niet verwacht. Zeker nadat ik mijn blessures aan de hamstring en pees aan mijn afzetvoet had. Dit opent echt perspectieven voor de toekomst. Het enigste minpuntje was het speerwerpen, maar over al de rest ben ik zeer tevreden! Als eerstejaars zevende worden op het Europees kampioenschap, dat had ik enkele jaren geleden nooit kunnen denken. Nu ga ik toch wel even op vakantie, maar ik wil wel nog de sfeer meepikken op het BK meerkampen, dus normaal doe ik daar wel mee. Vanavond mogen de remmen toch even los, alhoewel ik moet nog naar de kine om 22u15”, reageerde een zeer uitgelaten Van De Sande.

In de afsluitende 1500m deed Van De Sande het ook bijzonder goed
In de afsluitende 1500m deed Van De Sande het ook bijzonder goed

 

De uitslagen kan u hier volgen.