Home » Nieuws » Nationaal » Zilver voor Simon Debognies op de 5.000m op het EK voor junioren! [+interview]
Kan Simon Debognies zijn kunstje van het EK outdoor herhalen op het EK veldlopen? - Foto: Quinten Lafort

Zilver voor Simon Debognies op de 5.000m op het EK voor junioren! [+interview]

Simon Debognies heeft onverwacht het zilver gepakt op het EK voor junioren in het Zweedse Eskilstuna. Na een traag begin namen de Italianen Crippa en Riva het pak op sleeptouw. Debognies kon vlot volgen en kwam in de laatste ronde zelfs even op de eerste plaats te liggen. Het werd een zeer knappe zilveren medaille in een tijd van 14’34″67 voor de pupil van Tim Moriau. Dieter Kersten werd tiende en broer Maarten achttiende.

Het werd een heel traag begin van de 5.000m met een doorkomst aan de eerste kilometer in 3’05. De boemeltrein leek maar niet op gang te komen tot de Italianen er de beuk in gooiden. Voor de broertjes Kersten, die de 10.000m in hun benen hadden zitten, ging het te snel. Dieter Kersten kon later opnieuw de aansluiting maken en werd nog knap tiende, Maarten kreeg het iets moeilijker en werd achttiende.

Ondertussen was Simon Debognies niet weg te slaan uit de top 5, en bij het ingaan van de laatste ronde leek hij zelfs even een gooi naar de overwinning te doen, maar de Brit George bleek net iets te sterk. Een heel knappe prestatie van Debognies, we vonden het dan ook maar logisch dat we hem even voor onze “camera”/smartphone haalden voor een korte reactie. Deze kan u hieronder bekijken. (Opgelet het is geen al te goed kwaliteit, maar de inhoud telt)

Simon Debognies na zijn zilveren medaille op het EK voor junioren! from Atletieknieuws on Vimeo.

Hier voerde de Italiaanse topfavoriet Crippa nog de forcing - Foto: Viktor Benschop
Hier voerde de Italiaanse topfavoriet Crippa nog de forcing – Foto: Viktor Benschop