Tobias Capiau heeft zich geplaatst voor de finale van het verspringen op het EK voor junioren in Eskilstuna. Capiau kwam in zijn eerste poging tot 7m14, deze afstand was goed voor de elfde sprong van alle deelnemers. Hierdoor mag hij naar de finale van morgen. Capiau was echter niet tevreden van zijn kwalificatie.

“Tijdens mijn tweede sprong voelde ik bij het ingaan van het laatste deel van mijn aanloop een zware kramp in mijn hamstring. Ik kon niet meer doorspringen tijdens die poging en moest ook mijn laatste poging laten schieten. Dat ik met deze afstand in de finale geraak, had ik op voorhand nooit kunnen denken. Ik ga nu meteen naar de kine om die kramp er uit te laten werken. Hopelijk kan ik morgen tijdens de finale voluit springen”, aldus Capiau.

De omstandigheden tijdens de kwalificaties van het verspringen waren verre van ideaal. De wind blies telkens licht in het nadeel en er viel geregeld regen met bakken uit de lucht. Een mooie indicatie hiervan is dat de topfavoriet, de Rus Ryapolov ‘maar’ tot 7m49 kwam, terwijl zijn persoonlijk record 7m96 bedraagt. Hopelijk is het weer stabieler voor de finale morgenavond, die aanvangt om 18u05 , waar we ook hopen om een 100% fitte Capiau aan de verspringbak te zien.