Deze middag stonden zowel Aaron Botterman als Aurèle Vandeputte aan de start van de reeksen 800m op het EK in Tallinn. Opdracht: bij de eerste drie eindigen om rechtstreeks door te stoten ofwel hopen op een van de snelste vier tijden.

Vandeputte moest het eerst aan de bak. Hij startte in de tweede van vier reeksen. Vandeputte schoof bij het naar binnenkomen op naar plek drie, maar moest die snel weer afstaan. Hij zakte wat weg en was vaak in baan drie te zien, waardoor hij veel meters maakte. Vandeputte zou nooit meer in de buurt van een halvefinaleticket komen en eindigde zevende.

Botterman startte in reeks vier. Deze reeks was duidelijk de traagste en een plek bij de eerste drie zou wellicht nodig zijn voor kwalificatie. Gelukkig is Botterman een echte kampioenschapsloper en kan hij zowat alle mogelijke wedstrijdscenario’s aan. Gecontroleerd was hij steeds in de top drie te vinden. Hij finishte uiteindelijk gedeeld tweede met Mark English in een (trage) 1’52″91. Halve finale dus voor Botterman.

Race Botterman (reeks 1/4)