Jolien Boumko heeft zich weten te verzekeren van de finale van het kogelstoten op het EK voor beloften in Tallinn. Boumkwo liet haar kogel landen na 15m49, een degelijke prestatie, maar een stuk onder haar persoonlijk record van 16m21. Haar prestatie was goed voor de elfde worp van alle deelneemsters. Een plaats bij de beste twaalf gaf recht op de finale. Vanavond komt de Gentse in actie in de finale, die om 17u54 van start gaat. Mits een evenaring of verbetering van haar persoonlijk record lijkt een top 8-plaats binnen bereik.

“Heel blij dat ik het gehaald heb”, reageerde Jolien opgelucht op de site van Atletiek Vlaanderen. “Ik had toch wel wat last van de zenuwen en ook het hele vroege wedstrijduur ging me niet echt goed af. Ik ben om twintig over zes plaatselijke tijd wakker geworden. Maar mijn bioritme staat nog op Belgische tijd en voor mijn gevoel was het bij de start van de wedstrijd uiteindelijk nog maar negen uur. Dat zijn we niet gewoon. De omstandigheden vielen wel mee, ik had me immers op regen ingesteld”, aldus Jolien.

Lees de uitgebreide reactie van Jolien hier verder.