Isaac Kimeli legt in het Zwitserse Sankt-Moritz de laatste hand aan de voorbereidingen op het EK in Tallinn. Kimeli kijkt er op de 5000m allicht (opnieuw) de Turk Ali Kaya in de ogen.

“De trainingsstage in Sankt Moritz is echt heel goed verlopen”, aldus trainer Tim Moriau op de website van Atletiek Vlaanderen. “Vorige zaterdag deed hij zijn laatste zware training. Twee keer vijfduizend meter waarvan de laatste vijfhonderd meter maximaal. Isaac zit een stuk beter dan vorig jaar in exact dezelfde periode. De duurloopjes gingen harder, de tempotrainingen veel makkelijker en ook zijn lactaattest was een stuk beter dan vorige zomer.”

Meteen zijn ook de ambities voor het EK voor beloften allerminst bescheiden. “Isaac start in Tallinn om te winnen”, klinkt het categoriek. Met Ali Kaya, die dit jaar het Europees beloftenrecord liep, aan de start wordt dat zeker geen simpele opdracht. Ook op het EK veldlopen voor junioren in 2013 in Belgrado vochten de twee met elkaar een zinderende slotfase uit. Toen won Kaya het pleit. “Met een plaats op het podium zal Isaac dus ook tevreden zijn, zeker als hij er alles heeft kunnen uithalen.”

Lees het volledige interview op Atletiek Vlaanderen.