Gisteren vond op de piste van AC Deinze de eerste editie van het Springgala plaats. De nadruk lag er op de springnummers en in het bijzonder op het polsstokspringen, “aangezien er te weinig aandacht is voor dit nummer in België”, aldus organisator Bart Ingelaere. Onder uitzonderlijk warme omstandigheden vielen er vooral in het polsstokspringen enkele sterke prestaties te noteren.

Jaan Bal van ACBR verbeterde zijn eigen beste jaarprestatie in het polsstokspringen bij de cadetten van 4m11 naar 4m15. Scholier Jorg Vanlierde van DEIN, die binnen twee weken de Belgische kleuren verdedigt in het Colombiaanse Cali op het WK voor scholieren in de tienkamp, liet een puike 4m65 optekenen. Daarmee werd hij tevens derde in de einduitslag bij de mannen.

Fanny Smets - Foto: Tomas Sisk
Fanny Smets – Foto: Tomas Sisk

Bij de vrouwen won Fanny Smets van CABW met een sprong over 4m02. Zij liet Aurélie De Ryck en Margaux Quirin achter zich, die beiden over 3m72 gingen. De winst bij de mannen was voor Ben Broeders van DCLA, die volgende week in actie komt op het EK voor beloften in Tallinn, met een sprong van 5m00. Zijn clubgenoot bij DCLA, junior Frederik Ausloos, kwam tot dezelfde hoogte. Hij had echter één poging meer nodig om die hoogte te overschrijden. Zijn prestatie is wel goed voor de beste jaarprestatie bij de junioren.

In het hoogspringen bij de vrouwen won Hannelore Desmet van LOOI met een sprong van 1m80. Op de 100m bij de mannen was de winst voor Alan De Meulemeester van ASVO in een tijd van 11″08. Scholier Niel Mory van VS liet een aardige 6m45 optekenen in het verspringen. De toch wel zelden gelopen 1500m steeple voor junioren, senioren en masters werd gewonnen door Mathieu Lazou van KAAG in 4’20″49. Op de 3000m steeple won junior Riken Ost van RCG in 9’34″13.

De uitslag van het Springgala kan u hier raadplegen.