Arnaud Art heeft zich op het Europees kampioenschap voor landenteams verzekerd van het WK. Art sprong met de polsstok over 5m65. Daarmee werd hij overigens knap derde en sprokkelde enkele kostbare punten in de strijd om promotie.

Art was werkelijk door het dolle heen nadat hij in zijn ultieme derde poging over 5m65 ging, wat exact de gevraagde limiet was voor het WK in Peking. Voor dat WK, dat plaatsvindt van 22 tot en met 30 augustus, plaatsten zich intussen acht atleten en één ploeg (de 4x400m bij de mannen). Vorige zomer was Art er al bij op het EK in Zürich. Hij strandde er toen in de kwalificaties.

Arnaud Art poogde in Heraklion ook nog op 5m70, wat hem zelfs zou verzekeren van de Olympische Spelen van volgend jaar, maar dat bleek nog net te hoog gegrepen. Zijn 5m65 is wel goed voor de derde prestatie aller tijden. Enkel Kevin Rans en Thibaut Duval (beiden 5m70) gingen al hoger.

De tien punten die Art binnenhaalde met zijn derde stek waren broodnodig in de strijd om de dichte ereplaatsen in het Griekse Heraklion. Lees meer daarover hier.