Traditiegetrouw gaat het Belgisch kampioenschap voor de masters gepaard met een lijst aan Belgische records. Vorig jaar mochten we er maar liefst tien noteren, met een wereldrecord er bovenop. Twee jaar geleden van hetzelfde broek een laken: tien Belgische records. Zo een groot aantal kregen we dit jaar niet. Toch werd het eerste BK op de nieuwe accommodatie in de Brielmeersen positief afgesloten.

Dat de wind een spelbreker speelde, zal menig atleet kunnen beamen. Zo kwamen Dirk Jacobs (M55) en José Kumps (M65) wel over de streep na 100m in een sterke tijd, maar bedroeg de wind meer dan 2m/s. Ondanks de mindere weersomstandigheden konden Johnny Boexstaens (M65) en Lambert Vandebosch (M80) toch een nieuw BR neerzetten. Boextaens van AVZK wist er het oude BR van Emiel Pauwels uit te wissen door maar liefst één minuut sneller te finishen, in 752”77. Vandebosch van GENK wierp zich naar een nieuw nationaal record op het discuswerpen met 32m97. Bij de vrouwen wist Magda Avau (W60), ook al op de 2000m steeple, een tijd van 11’39”13 neer te zetten. Goed voor het derde BR op de eerste dag van het BK voor de masters.

Op dag twee vielen er opnieuw drie records te noteren. Roland Somers (M70) van OB wierp de speer maar liefst 35m57 ver. Hiermee verbeterde hij het tien jaar oude BR van Lambert Vandebosch, die op zijn beurt het nationale speerrecord bij de categorie M80 tot 31m73 bracht. Bij de vrouwen tenslotte kregen we nog een record te zien van Gerda Andries (W50). De atlete van AVKA snelde over de 80mh naar winst in 13”67. Hiermee kwam het totaal aantal aan nieuwe nationale records op zes te staan.

De resultaten van het BK voor de masters kan je bekijken via deze link.