Vanavond wordt het opnieuw uitkijken naar sterke Belgische prestaties. In Rabat verzamelen twee van onze nationale helden er voor de IAAF World Challenge. Amper drie dagen na de fameuze prestatie in Oslo zal Pieter-Jan Hannes datzelfde kunstje nu proberen overdoen op de 1500m. Hij komt er aan de start in opnieuw een sterk internationaal deelnemersveld met onder andere de Keniaan Silas Kiplagat, die net voor Hannes wist te finishen in Oslo. Axelle Dauwens gaat dan weer op zoek naar de limiet voor het WK in Peking en de OS in Rio. Zij kwam bij haar vorige wedstrijd amper 7 honderdsten te kort en hoopt er deze maal resoluut onder te blijven. Alle info voor de komende avond kan je hieronder raadplegen.

Axelle Dauwens - Foto: Tomas Sisk
Axelle Dauwens – Foto: Tomas Sisk

De eerste Belg die aan de beurt zal komen is Axelle Dauwens, omstreeks 21uur Belgische tijd. De 24-jarige hordenloopster zal 56”20 moeten lopen op de 400mh om zich te kwalificeren voor het WK én de Olympische Spelen. Ze liet vorige week nog 56”27 optekenen en bewees daarmee over een goede vorm te beschikken. Het PR van Axelle Dauwens staat sinds vorig jaar op 55”56.

Een uurtje later, rond 22uur Belgische tijd, is het PJ-time. Na de prestatie op de Dream Mile in Oslo, u kan het hier allemaal nog eens nalezen, is het afwachten wat hij kan presteren op de gewone 1500m. We geven u voor alle zekerheid een paar belangrijke tijden mee die u deze avond in de gaten moet houden. Het PR van Pieter-Jan Hannes bedraagt 3’34”49, een tijd die hij vorig jaar op de KBC Nacht wist neer te zetten. Maar ook het Belgische record, 3’34”13, op naam van Christophe Impens sedert het jaar 1996, zou wel eens in gevaar kunnen zijn.

Tenslotte geven we u nog een paar handige links mee, zodat ook u kan genieten van een avondje ontspannen.

Klik hier als je alle resultaten van de IAAF World Challenge wilt raadplegen.

Normaliter zou u ook de meeting live kunnen bekijken vanaf 21uur via deze link.

Wie graag voor de buis zit kan dat ook vanaf 21uur dankzij de zender Eurosport2.