Superlatieven kwamen tekort na de prestatie van Pieter-Jan Hannes in Oslo. Hij verpulverde er het BR op de mijl en wist er te finishen in het spoor van internationale toppers. Drie dagen later kwam hij opnieuw aan de start, deze keer op een 1500m. De atleet van Atletiek Vlaanderen moest normaliter ook vandaag ferm opboksen tegen het internationaal geweld, maar alle Kenianen gaven forfait voor de A-reeks. Het was voor Pieter-Jan Hannes zijn tweede 1500m van deze zomer, nadat hij eerder al in Hengelo de WK- én OS-limiet wist te bemachtigen met 3’35”95.

De afwezigheid van vele internationale toppers, die aanvankelijk op de deelnemerslijst stonden, deed de wedstrijd geen deugd. De resterende atleten begonnen naar elkaar te kijken wanneer de haas al van bij de start een kloof sloeg met het groepje. Pieter-Jan Hannes haalde dan zelf maar de kastanjes uit het vuur en ging achter de haas aan. Die inspanning moest hij op het einde jammer genoeg bekopen en zo werd hij zevende in 3’39″23. Hiermee kwam het BR van 3’34″13 niet in gevaar.

Het was de 22-jarige Qatarees Mohamad Al-Garni die het haalde voor de drie Marokkaanse thuislopers Abdelaati Iguider, Amine Laalou en Faoud Elkaam. Er haalden uiteindelijk maar negen atleten de finish. Maar liefst zeven (!) Kenianen zegden op het einde af voor de eerste reeks van de 1500m. Blijkbaar was er (bij hen) heel wat onduidelijkheid over het aanvangsuur en kwamen zij uiteindelijk pas in de tweede reeks (B-reeks) aan de slag. Ze liepen er wél naar tijden rond de 3’34-35.

U kan de racevideo van Pieter-Jan Hannes op de 1500m hieronder bekijken.

De uitslagen kan je vinden via deze link.