Heel wat Belgische atleten hebben het er vandaag goed van afgebracht op de sterk bezette EAP-meeting in het Zwitserse Genève. De opvallendste Belgische prestatie van de dag kwam er van Hanne Claes. De DCLA-atlete bleef met 23″29 slechts 9 honderdsten verwijderd van het WK in Peking maar verzekerde ze zich wel van een Universiade-ticket.

Dat Hanne Claes weer helemaal terug is, werd de laatste weken al meer dan duidelijk, maar vandaag liep ze in Genève de pannen van het dak. Hierboven kon u het al lezen, maar wij schrijven het graag nogmaals, met 23″29 bleef ze op de 200m slechts 9 honderdsten boven de WK-limiet, maar boekte ze wel een ticket naar de Universiade aangezien daar 23″50 voor nodig was. Dat haar persoonlijk record van 23″26 na een lange periode van blessureleed op losse schroeven staat, zal ongetwijfeld ook een motivatieboost betekenen. Nog op die 200m maakte Cynthia Bolingo een erg goede beurt. Nadat ze zich op de 400m al verzekerde van het EK voor beloften in Tallinn, deed ze dat vandaag op de 200m. Een chrono van 23″59, 12 honderdsten onder de EK-limiet (23″71), was haar deel. Voor polsstokspringster Chloe Henry kwam 4m21 uit de bus.

Seppe Thys - Foto: Tomas Sisk
Seppe Thys – Foto: Tomas Sisk

Op de 400m tankte met Seppe Thys nog een atleet die de laatste jaren niet van blessures gespaard bleef, vertrouwen. Thys ging sneller dan zijn 46″96, die hij nog voor zijn hamstringperikelen liet optekenen, en bleef met 46″86 zelfs nog niet zo heel ver van de limiet voor de Universiade deze zomer in Gwangju (Zuid-Korea).  Ook Antoine Gillet werkte de enkele baanronde af, hij kwam over de finish na 46″69. Voor Adrien Deghelt zien de papieren er minder goed uit. Dat doet de uitslag althans vermoeden, want de SMAC-atleet, die de laatste jaren ook bijzonder blessuregevoelig bleek, gaf forfait voor de finale op de 100m horden na 14″00 in de reeksen.  Later hier wellicht meer over. Beter nieuws op de lage horden, want daar ging Michael Bultheel voor het eerst dit seizoen onder de 50 seconden. Hij knokte zich naar 49″90 en een tweede plek, voor het WK in Peking moet hij nog 40 honderdsten van deze chrono afknijpen. Ook Thomas Van Der Plaetsen bond zijn spikes aan in Genève, hij eindigde met 7m26 als vierde in het verspringen.

Op de volledige resultaten van de EAP-meeting in Genève is het nog even wachten.