Home » Nieuws » Frappant » Auwtch! Sally Pearson schreeuwt het uit na pijnlijke armbreuk [+video]

Auwtch! Sally Pearson schreeuwt het uit na pijnlijke armbreuk [+video]

De WK-deelname van olympisch kampioene Sally Pearson is in gevaar. De Australische hordenloopster brak gisteren haar arm bij een tuimelpartij op de Diamond League-meeting in Rome tijdens de 100 meter horden.

De 28-jarige Pearson raakte een horde en kwam hard ten val. Later zou blijken dat ze een complexe breuk opliep van de linkerarm. “Het is nog te vroeg om te zeggen wat de consequenties zijn voor de rest van haar seizoen”, liet haar entourage weten. “We hopen dat ze het WK in Peking kan halen.” Het WK vindt plaats eind augustus. Pearson verdedigt er een zilveren medaille uit 2013. In 2011 in Daegu won ze nog goud op het WK.

Overwinning voor Nelvis

Sally Pearson was niet de enige die hard neerkwam. Ook de Amerikaanse Jasmin Stowers en Brianna Rollins hadden problemen met de passage bij de horden. Het was uiteindelijk de Amerikaanse Sharika Nelvis die de wedstrijd won in 12”52. Haar landgenote Dawn Harper Nelson werd tweede voor de Britse Tiffany Porter.

U kan de video helemaal bovenaan bekijken.