Rolstoelatlete Marieke Vervoort zorgde gisteren op de Putbosmeeting in Oordegem voor een knalprestatie. Ze deed op de 800m met 2’06″76 maar liefst 7 seconden van haar eigen persoonlijk record en wereldrecord. Toch wel opvallend, want iets meer dan twee weken terug getuigde Vervoort dat ze de strijd tegen haar ziekte minder en minder onder controle heeft. Ook vertelde ze toen dat haar euthanasieplannen al in orde waren gebracht.

Na het rampjaar 2014 waarin Vervoort eerst zwaar ten val kwam en tijdens haar revalidatie in het brandwondencentrum terecht kwam door een ongeval in haar keuken met kokend water, lijkt ze nu helemaal terug van weggeweest. Wielemie reageerde dan ook zeer euforisch op de sociale media. “Ik kan er nog altijd van genieten, het wereldrecord was dan ook een grote verassing”, reageerde Vervoort aan Het Nieuwsblad. “Ik moest mijn prestatie echter deze nacht wel bekopen met hevige krampen, ik verloor ook een aantal keer het bewustzijn”, aldus Vervoort.

“Ik heb er gewoon alle frustratie en kwaadheid over het blessureleed uitgeklopt op mijn wielen en ik heb er gewoon alle onzekerheden uitgesmeten. Toen ik halfweg doorkwam, zag ik dat ik met 1″02 al twee seconden sneller was dan mijn wereldrecord op 400 meter. En dat terwijl ik me op voorhand niet goed voelde”, voegde ze er nog aan toe.

De prestatie is hoopgevend voor haar hoofddoel van het seizoen. Ze wil namelijk nog één keer schitteren op de Memorial Van Damme. Daar zou ze de voorkeur geven aan de 400m om ook dat wereldrecord te aan te scherpen.