Bram Ghuys en Louise Carton waren vandaag niet de enigste die zich plaatsten voor een EK. Het nationale juniorenteam met Raphaël Kapenda, Clément Brunin, Tobias Capiau en Axel Viaene in hun rangen, deed dat ook, hetzij voor Eskilstuna. Zij moesten een tijd lopen van 41”50 over 400m, maar waren met 41”46 net iets sneller.

In het Putbosstadion te Oordegem kwamen vandaag veel nationale aflossingsploegen aan de bak. Zowel de vrouwen als de mannen poogden er een eerste keer naar een EK-limiet. Maar alleen de junioren jongens slaagden in hun opzet. “We wisten dat het mogelijk was maar toch zijn we dolgelukkig dat we die limiet nu al lopen. We lopen nog een aantal keren dus we kunnen hier en daar nog altijd wat sleutelen aan onze formatie. Wat we van het EK mogen verwachten weten we nog niet, we zullen wel zien wat het daar geeft.” Zo klonk het viertal achteraf.

Het EK U20 begint op donderdag 16 juli en eindigt zondag 19 juli in het Zweedse Eskilstuna.