Slecht nieuws voor Eline Berings. De hordeloopster van RCG heeft haar kruisbanden gescheurd op training. Volgende week dinsdag wordt ze geopereerd.

Berings kwam met het nieuws naar buiten via Twitter. “Ene moment vlam je over de horden, ander moment lig je in de ziekenwagen. Gisteren zware blessure opgelopen op training”, aldus de 28-jarige studente Psychologie. “Mijn weg naar Rio 2016 gaat helaas via het ziekenhuis. Kruisband gescheurd. Seizoen ’15 over voor het begonnen is. Dinsdag word ik geopereerd. Het herstel zou dan vlot moeten verlopen, prognose wel goed. Heel heel zuur, maar de enige weg is vooruit!!”

Afgelopen indoorseizoen verkeerde Eline Berings in absolute topvorm. Ze vertrok misschien wel in de beste vorm ooit naar het EK indoor in Praag, maar daar wou het niet meezitten en strandde ze in de halve finales. Met deze gescheurde kruisband moet Berings noodgedwongen het zomerseizoen uit haar hoofd zetten en dus ook het WK in Peking. Ook het olympisch ticket, waar ze zich graag deze zomer al van wou verzekeren, zal nog niet voor meteen zijn.

Wij wensen hierbij Eline Berings een spoedig herstel en hopen haar zo snel mogelijk helemaal fit op de piste terug te zien!