Morgen vindt in Tongerlo de B-meeting van ACHL plaats. We kennen de wedstrijd de laatste jaren voor zijn sterke 800’en en 3000’en, maar dit jaar staat er nog meer lekkers op het programma. Op verschillende disciplines zijn nationale toppers van de partij.

In het kogelstoten bij de mannen krijgen we Jurgen Verbrugghe en kersvers Belgisch recordhouder Ilya Defrère te zien. In het discuswerpen zijn ze ook van de partij, net als Sem Bras. In beide disciplines, maar dan bij de dames, is het uitkijken naar Jolien Boumkwo. In het discuswerpen is ook Annelies Peetroons aanwezig.

De snelste reeks 800m bij de mannen is er echt één om van te smullen. Arnaud Froidmont moet voor een doorkomst van 51″5 aan de bel zorgen, en in zijn zog volgt dan hopelijk ook de wederoptredende Jeroen D’Hoedt. Ook Jan Van Den Broeck, Stijn Baeten, Aurèle Vandeputte, Quentin Kebron en nationaal kampioen Ismael Debjani zitten in deze reeks! Er zijn acht reeksen, allen met haas. De snelste reeks van de 3000m wordt al even mooi. Abdellah Dacha moet voor een passage van 4’00 aan de 1500m zorgen. De startlijst is heel erg mooi: Kim Ruell, Roy Hoornweg, Dieter Vanstreels, Wesley De Kerpel, Isaac Kimeli, Thomas De Bock, Yannick Michiels, Simon Debognies en Lukas Van Assche zijn onder meer van de partij.

De 800m bij de dames heeft met thuisloopster Sofie Van Accom en verschillende andere mooie namen als Marlies Schils en Sofie Lauwers eveneens een leuke deelnemerslijst. Op de 5000m moet Veerle Dejaeghere Louise Carton naar het minimum voor het EK in Talinn loodsen, een haalbare opdracht.

Een wedstrijd om dus in de gaten te houden morgen. Uurrooster en deelnemers vind u hier.