Philip Milanov maakte gisteren indruk op de provinciale pistekampioenschappen in Vlaams-Brabant. De VAC-atleet liet op zijn derde wedstrijd van het seizoen zijn discus maar liefst 66m43 ver eindigen. Dat is niet enkel goed voor een verbetering van zijn eigen Belgisch record, hiermee plaatst Milanov zich ook voor het WK deze zomer in Peking. Meer over zijn prestatie van gisteren leest u overigens hier.

“Dit had ik totaal niet verwacht”, laat Philip weten op de Atletiek Vlaanderen-site. “Technisch bekeken liep het op training niet zo vlot en ik had na de stage in Spanje ook wat rust genomen. Bedoeling was eigenlijk om er vandaag een rustige wedstrijd van te maken. Het weer was ook niet echt ideaal. Maar de ring in Kessel-Lo was goed en er stond een lichte tegenwind. Ik opende met een worp voorbij de 62 meter. De tweede vloog verder dan 65 meter (waarmee hij zich dan al verzekerde van een ticket voor het WK in China, nvdr) en bij de derde smeet ik dus die 66m43.” 

Foto: Tomas Sisk
Foto: Tomas Sisk

Philip besefte dat één van de redenen dat het zo goed ging gisteren weleens kon zijn dat er helemaal niets van hem verwacht werd. “Als ik rustig ben, dan kloppen mijn techniek en ritme gewoon veel beter. Misschien moet ik wel meer dergelijke rustige wedstrijden opzoeken”, lacht hij. De 66m43 die Philip gisteren neerzette volstond eigenlijk ook voor de limiet voor de Olympische Spelen, die op 65m00 staat, maar er wordt pas rekening gehouden met prestaties vanaf 1 mei, over een kleine week dus. “Ik hoop natuurlijk dat mijn selectie voor Rio nu al binnen is, maar ik beslis daar niet over. Ik wil voor mezelf dit of volgend jaar sowieso nog eens het olympisch minimum gooien. En ik wil de komende maanden ook een constante in mijn worpen krijgen en regelmatig 64 à 65 meter werpen.”