Hannelore Desmet heeft er een goede stage op Tenerife opzitten. De 26-jarige hoogspringster met een persoonlijke beste van 1m89, ondertussen al weer vijf jaar geleden, trok afgelopen winter voor het eerst sinds lang nog eens de wedstrijdspikes aan en wil deze zomer de stijgende lijn verderzetten.

Ondertussen lijken de vervelende klachten die ze ondervond definitief verleden tijd. “Ik ondervond geen enkele hinder aan mijn achillespezen en dat stemt me erg gelukkig, gezien het de eerste maal is dat ik weer een dergelijk volume aan trainingen kon afwerken. Ik heb er ook voor de eerste keer terug een hoogspringtraining gedaan sinds het Belgisch Kampioenschap indoor.”, zo schreef ze op haar eigen website. “Omwille van onder andere een drukke werkperiode had ik nog niet zoveel trainingen achter de kiezen en was dit de ideale gelegenheid om me terug wat meer te focussen op m’n atletiek. Ik heb er in ideale weersomstandigheden het aantal trainingen sterk kunnen opvoeren in vergelijking met thuis en heb alles probleemloos verteerd.” Desmet wil nu in eerste instantie de conditie, kracht en stabiliteit uitbouwen om vervolgens het technische werk aan te vatten. In mei wil ze aan haar outdoorseizoen beginnen.