De legendarische sprinter Usain Bolt vertoeft momenteel in Rio voor de derde editie van de Mano a Mano Challenge. Daar doet zicht de ideale gelegenheid voor om even vooruit te blikken naar de Olympische Spelen in 2016. Bovenaan zijn lijstje staat het WR op de 200m, maar hij verliest zeker zijn derde triple op de OS niet uit het oog. Na drie maal goud in Peking (2008) én in Londen (2012) is het volgend jaar de beurt aan Rio de Janeiro.

“Het is een groot doel voor mij om goud te pakken op zowel de 100m, 200m als de 4x100m. Ik word er enorm opgewonden van als ik weet dat het volgend jaar eindelijk zover is, zeker ook omdat ik weet dat het deze keer anders zal zijn.” Usain Bolt wil zijn rechtstreekse tegenstanders alvast waarschuwen. “Als ik in topvorm ben, zal ik zeer moeilijk te verslaan zijn. Ook al zijn het topatleten en respecteer ik ze allemaal.” Het wereldrecord op de 200m van Usain Bolt staat op 19”19.

Bolt liep nog niet zo heel lang geleden een halve baanronde. In Kingston sprintte hij vorige week nog naar 20″20. Het was toen de eerste maal dat hij een 200m liep na het WK in Moskou (2013).