Kristof Van Malderen stopte in 2013 met de competitiesport. De specialist van de 1500 meter was drie maal Belgisch outdoorkampioen en vertegenwoordigde ons land op evenveel internationale kampioenschappen bij de grote jongens. Nadien stortte hij zich in de wereld van het internetwinkelen, en begon met All4running aan een mooi verhaal, vooral in Nederland. Wij gingen eens horen hoe het gaat met hem en zijn nieuwe bezigheden.

All4running lijkt het goed te doen, lukt het ook in België? Komt er misschien zelfs een store hier ?
“We bestaan nu drie jaar en groeien jaarlijks zowel in Nederland als in Vlaanderen met ongeveer 60%. Dat is geen toeval. Iedere dag werkt ons team van inmiddels al 25 werknemers keihard aan een All4running dat weer een beetjAll 4 runninge beter is dan gisteren. Er komen zeker nog winkels bij, maar in plaats van zelf een locatie te kiezen laten we dat liever onze klanten beslissen. Hotspot locaties waar veel van onze webshop bestellingen naar toe gaan komen in aanmerking om ook een fysieke All4running winkel te realiseren. Zo openen we binnen precies 4 weken onze 2de winkel bij het Vondelpark in Amsterdam. Een plek waar dagelijks duizenden lopers lopen. Ik kijk hier echt naar uit.”

Hoe bevallen je nieuwe bezigheden je, en wat doe je nog zoal behalve All4running ?

“Erg goed. Ik vind het persoonlijk erg belangrijk om de topsport visie die je jezelf als topsporter toch hebt aangeleerd nu in het bedrijf te integreren. Daarbij hoort naar mijn inziens ook een inspirerende lange termijn visie. Wij weten bijvoorbeeld al exact waar we binnen 5 jaar willen staan. Verder ben ik ook actief met AltitudeDream.com hoogtetraining. Sport, internet en ondernemen is voor mij de ideale combinatie.”

Volg je de (Belgische) atletiek nog op de voet ? Wie of wat valt je op, of kijk je naar uit in 2015 ?

“Ik volg het niet meer op de voet maar ben wel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de 1500m. Pieter-Jan Hannes is het grootste talent dat we in België op de 1500m al ooit hebben gehad. Intrinsiek moet hij in staat zijn om deze zomer bij minimaal 3 wedstrijden sneller te lopen dan het Belgische record van Christophe Impens. Of hij ook internationaal de stap naar de 1500m medailles kan maken hangt van ontzettend veel factoren af. Maar ik denk dat het kan.”

Je Belgische titels, ben je daar het meest trots op ?

“De mooiste herinnering is denk ik toch de Memorial van Damme in 2010. Ik had daarvoor niet zo best gelopen op het EK en kon dat op de Memorial voor eigen publiek een beetje goed maken door de kersverse Europees kampioen achter mij te houden. In een van de koudste edities ooit liep ik toen opnieuw 3’37”. Achteraf ga je dan denken wat het had geweest bij warm weer, maar zo gaat dat nu eenmaal in de sport. Je moet ook nog een tikje geluk hebben.”

We zien op Twitter regelmatig trainingen passeren die de moeite zijn voor een gestopte atleet, ooit nog wedstrijdplannen ?

Foto: Ruben Van Den Berghe
Foto: Ruben Van Den Berghe

“Haha, nee dat stelt geen fluit meer voor. Om mentaal scherp te blijven loop ik ongeveer drie keer per week en soms doe ik nog voor de fun eens een interval. Ik loop vaak met mijn compagnon, in plaats van een saaie meeting praten we dan over de business tijdens het lopen. That’s it. Ik heb ook absoluut geen wedstrijdplannen meer en moet mezelf beschermen om daar nog aan mee te doen. Enkele maanden geleden heb ik me nog eens laten overhalen voor een 10 mijl. Ik heb die wedstrijd nog kunnen winnen op karakter, maar ben daarbij onderweg zeven keer gestorven en ben er anderhalve dag ziek van geweest. Dat kan niet gezond zijn. Geen races meer voor mij. Mijn laatste wedstrijd die ik in de atletiek wil winnen is die met All4running. Ik zal pas tevreden zijn wanneer we met onze vernieuwende ideeën voor iedere loper de mooiste hobby ter wereld nog net dat beetje mooier gemaakt hebben.”