Het indoorseizoen zit er nu helemaal op. Met het EK indoor voor de masters werden in het Poolse Torun de medailles verdeeld onder alle Europese toppers die iets ouder zijn. U kon hier al lezen hoe goed onze Belgische masters hadden gescoord de voorbije dagen, maar de slotdag had u nog tegoed van ons. Wij maakten voor u een balans op van de slotdag.

Dat we nog speciaal een artikel voor de slotdag maken heeft alles te zien met de vele medailles die onze Belgen nog scoorden. U kon al lezen dat Rachel Hanssens al met 4 gouden medailles ging lopen, maar ook haar laatste discipline, het discuswerpen, rondde de master categorie W85 met verve af. Zo haalde ze op al haar disciplines het goud en legde ze een perfect parcours af.

Onze meest bekende snelwandelaar, Dirk Bogaert, had al het brons om zijn nek hangen door op de 3000m snelwandelen als derde binnen te komen. Maar dat deerde hem niet om op de iets langere afstand, de 5000m snelwandelen, naar het zilver te stappen. Met 24’52”4 zet hij zo ook een nieuw BR op zijn naam.  Hildegarde Vanhorenbeeck tenslotte sloot onze medaillereeks af met het zilver op de 60mh.

Alle resultaten van dat kampioenschap kan u vinden via deze link.