Hanne Claes is bezig aan een goede voorbereiding op het zomerseizoen. Nadat ze in de zomer te maken kreeg met achillespeesklachten, en daardoor onder meer niet volledig tot haar recht kwam op het Europees kampioenschap, is ze verlost van alle pijntjes en kijkt ze uit naar het zomerseizoen.

Morgen valt met het  BK veldlopen het doek over het veldloopseizoen. Nadat het indoorgebeuren vorig weekend al voor veel atleten eindigde, is het morgen de beurt aan de veldlopers om het seizoen in schoonheid af te sluiten en een korte rustperiode in te lassen. Voor Hanne Claes geldt geen van beide. De nog altijd maar 23-jarige Leuvense werkte geen enkele indoorwedstrijd af, en focust volledig op het zomerseizoen. Nadat ze vorige zomer amper in actie kon komen door een achillespeesblessure, hoopt ze deze zomer weer te schitteren op de atletiekpiste. De 400m horden wordt het belangrijkste nummer, al zal de 200m ook nog altijd deel uitmaken van haar wedstrijdplanning. Het eerste doel wordt de limiet voor de Universiade in Gwangju, Zuid Korea, die begin juli al op het programma staat.

Losse Veter had gisteren op de persmeeting van Wafel Sports Managementeen gesprek met Hanne Claes. Dat bekijkt u hieronder.