Vandaag werd er in Gent een persmeeting georganiseerd door Wafel Sports Management, een sport adviesbureau, opgericht door Kim Vanderlinden en zus van Thomas, Helena Van der Plaetsen. Wij konden er jammer genoeg niet bij zijn. Onze Nederlandse collega’s van Losse Veter waren wel aanwezig en hadden een goed gesprek met meerkamper Thomas Van der Plaetsen.

De 24-jarige atleet van AC Deinze kreeg in oktober te horen dat hij leed aan teelbalkanker. Na de chemotherapie wachtte hem een lange en zware revalidatie, zowel fysiek als mentaal. “Er zijn heel weinig mensen die ervaring hebben met mijn situatie. Voor dokters is het dan ook moeilijk om te weten wat het beste is voor mij. Ik moest voornamelijk trainen op gevoel, en dat was even zoeken”

Na een zware trainingsstage in Zuid-Afrika spreekt hij al over zijn eerste tienkamp die deze zomer gepland staat. “Mijn eerste doel is de Universiade in Zuid-Korea. Ik kom daar in juli aan de start van de tienkamp om mijn titel te verdedigen, wat wil zeggen dat ik heel dicht zal moeten aanleunen bij mijn oude niveau.”

U kan het interview van Losse Veter met de sympathieke meerkamper Thomas Van der Plaetsen hieronder bekijken.