Bashir Abdi zal niet deelnemen aan het BK veldlopen. Dat maakte zijn coach Peter Robbens bekend. In de Crosscup-manche van Dour dook Abdi nog opnieuw op na een lang aanslepende blessure aan de voet. Die klachten zouden na het lopen met spikes echter opnieuw de kop opsteken. Uit voorzorg past de Gentenaar voor het BK van komend weekend.

Abdi, vorig jaar nog tweede op het BK veldlopen, kwam in Dour pas de eerste keer dit winterseizoen in actie. Op de mijnsite in Henegouwen liep hij zich verdienstelijk naar een derde stek. “Zondermeer een geslaagde test, die de verwachtingen overtrof”, klonk het bij zijn entourage.

De voetblessure waarmee Abdi het grootste deel van het veldloopseizoen miste, verteerde het opnieuw aantrekken van de spikes echter niet goed. “Er werd nog even afgewacht maar na overleg werd uiteindelijk toch beslist om het BK te Wachtebeke niet te lopen uit voorzorg”, aldus coach Peter Robbens. “We werken momenteel verder aan zijn revalidatie en conditionele opbouw en we verleggen meteen de focus naar het zomerseizoen.”

Dat wederoptreden op de piste moet normaal gebeuren op 3 mei, op de meeting in Stanford, USA. Daar zal Abdi, net zoals de voorbije twee jaar, aantreden op de 10.000m, waar hij hoopt op de WK-limiet (27’45″00). Ter voorbereiding zal de RCG-atleet een stage afwerken in Ethiopië om rechtstreeks door te reizen naar Californië. Ook de WK-limiet op de 5000m (13’23″00) zit in het hoofd van Abdi en zijn coach.