Home » Nieuws » Nationaal » Selectie en volgorde Belgische 4x400m-ploeg bekend
Julien Watrin - Foto: Jasper Jacobs

Selectie en volgorde Belgische 4x400m-ploeg bekend

Deze avond (17u55) staat de rechtstreekse finale van de 4x400m op het EK indoor op het programma. Voor België een laatste medaillekans, en dat beseft ook Jacques Borlée. Hij hield de selectie en de volgorde waarin het kwartet zal aantreden zo lang mogelijk geheim. Zonet bracht de site van European Athletics uitsluitsel. Het zijn Julien Watrin, Dylan Borlée, Jonathan Borlée en Kevin Borlée die in deze volgorde zullen lopen.

De Belgische 4x400m-ploeg zal starten vanuit de niet zo ongunstige baan 3. “De Borlées presteerden de laatste jaren het best vanuit de buitenbanen”, verklaarde Roger Moens deze middag nog in De zevende dag en het lijkt wel of Jacques Borlée heeft geluisterd want hij laat Julien Watrin starten. Niet de eerste keer, zo mocht Watrin onder meer ook plaatsnemen in de startblokken op het EK in Zürich. Daar moest de 4x400m-ploegzich wel tevreden stellen met een 7de plek, maar toen misten ze Jonathan en Dylan Borlée. Watrin geeft straks het stokje door aan Dylan Borlée. Het wordt afwachten hoe hij zijn drie races van de afgelopen twee dagen heeft verteerd en of de zilveren medaille hem een boost zal geven. Dan is het aan de tweelingbroers, met Jonathan als derde en Kevin als slotloper. Grootste concurrenten voor de medailles zijn de Britten, de Tsjechen, de Polen maar ook met de Russen moet zeker en vast rekening gehouden worden. Opvallend bij de Tsjechen is dat Pavel Maslak, die gisteren het goud opstreek op de 400m, als slotloper aantreed. Om 17u55 zien we hoe ons Belgisch kwartet het er vanaf brengt en of we nog een 3de Belgische medaille krijgen. Duimen maar!

Startlijst finale 4x400m

1 RUS – Russia 3:04.82
KENIG Aleksey
SAVIN Pavel
VESNIN Nikita
MOSIN Lev
2 GBR – Great Britain & NI 3:03.20
WILLIAMS Conrad
BOWIE Jamie
DUNN Jarryd
YOUSIF Rabah
3 BEL – Belgium 3:06.57
WATRIN Julien
BORLÉE Dylan
BORLÉE Jonathan
BORLÉE Kevin
4 CZE – Czech Republic 3:06.10
NEMECEK Daniel
ŠORM Patrik
TESAR Jan
MASLÁK Pavel
5 POL – Poland 3:03.01
ZALEWSKI Karol
OMELKO Rafal
KRAWCZUK Lukasz
KRZEWINA Jakub
6 IRL – Ireland 3:08.83
KERVICK Dara
CROWE Tim
PURCELL Harry
ARREY Brandon