We zouden het bijna vergeten dat er naast het EK in Praag ook elders op het scherpst van de snee wordt gestreden. Vandaag was dat het geval in de Gentse Topsporthal op het Belgisch kampioenschap indoor voor junioren en beloften. Er vielen enkele mooie prestaties te noteren, we zetten ze voor u op een rijtje.

Ilya Defrère - Foto: Tomas Sisk
Ilya Defrère – Foto: Tomas Sisk

Junior Ilya Defrère was één van de vroege vogels die meteen voor een stevige prestatie zorgde. De atleet van DCLA stootte de kogel 16m79 ver, wat goed is voor een tweede prestatie aller tijden. Matthias Quintelier werd tweede met een worp van 16m62, tevens goed voor een vierde prestatie aller tijden.

Dylan Caty zette opnieuw een ijzersterke prestatie neer op de 60m horden. De junior van RESC stoomde naar 7.92 ,wat goed is voor een evenaring van zijn vierde prestatie aller tijden, die hij op het Waalse Kampioenschap neerzette. Bij de junioren vrouwen won Chloë Beaucarne in 8.61.

Clement Brunin kon Tobias Capiau maar net afhouden op de 60m bij de junioren. Capiau kwam met 6.99 één honderdste tekort. Thomas Durant pakte zowel de titel op de vlakke 60m als op de 60m horden bij de beloften. Dit in respectievelijk 6.89 en 8.04. 400m-loopster Cynthia Bolingo won de 60m bij de beloften vrouwen in een snelle 7.41.

Solomon Commey hinkte naar een nieuw persoonlijk record en de Belgische titel bij de beloften. Zijn 15m47 is trouwens de achtste prestatie aller tijden. Hinkstapspringster Sietske Lenchant won zoals verwacht bij de vrouwen, de belofte sprong naar 12m95.

Bram Ghuys - Foto: Jörgen Lammens
Bram Ghuys – Foto: Jörgen Lammens

Bram Ghuys won bij de beloften en liet na zijn gelukte poging over 2m12 de lat op 2m18 leggen, deze hoogte is de limiet voor het EK voor beloften in Tallinn komende zomer. Het werd net niet voor Ghuys, maar hij kan toch met een opgeheven hoofd en de titel naar huis.

Bij de junioren vrouwen won Paulien Dewijngaert de 400m in 58.75. Belofte Ine Hugaerts liep naar een sterke 55.78 op de 400m, Margo Van Puyvelde moest met 56.00 genoegen nemen met de tweede plaats. Alexander Doom pakte de titel bij de junioren, na een felbevochten strijd met Christain Iguacel in 49.08. Matthias Sanctorum behaalde de titel bij de beloften in een mooie 48.48.

Renée Eykens - Foto: Tomas Sisk
Renée Eykens – Foto: Tomas Sisk

Daarna zorgde Renée Eykens op de 800m bijna dat het dak eraf ging. De juniore startte verschroeiend en kwam in 60 seconden door aan de 400m. Het verval was net iets te groot want ze kwam in 2:07.34 over de finish. Goed voor de derde prestatie aller tijden, een zevende Europese jaarprestatie én amper 1 seconde boven de limiet voor het EK voor junioren komende zomer in het Zweedse Eskilstuna. Bij de junioren mannen pakte Massine El Kadaoui de titel in 1:57.01. Viktor Benschop won bij de beloften, na een zeer tactische wedstrijd waarin de eerste 400m werd afgehaspeld in 65 seconden en een spannende eindsprint met Antoine Douley, in 1:59.27.

 Junior Clément Brunin van USBW werd tweede op de 400m, maar slaagde er toch in om later op de dag de 200m te winnen in 22.13. Justien Grillet zette een sterke 200m neer. Met 24.38 mocht ze de beloftentitel mee naar huis nemen. Dylan Calluy won bij de beloften in 22.06.

Dit waren de belangrijkste uitslagen, uiteraard kan u hier de volledige uitslag terugvinden.