Morgenavond begint het EK indoor eindelijk. We krijgen met Cedric Nolf al een eerste Belg aan de start, om 17u. De openingsceremonie staat even later gepland om 20u. De meeste Belgen schieten vrijdag en/of zaterdag in actie. Daarom ook is de bijna voltallige delegatie deze morgen al vertrokken richting Praag. Cedric Nolf en Nafi Thiam waren al eerder vertrokken. Het team van de 4×400, op uitzondering van Dylan Borlée na, vertrekken pas vrijdagochtend. Zij komen pas zondag, als de laatste discipline, aan bod. Maar in welke hotels slapen onze nationale helden deze keer? En wat leeft er bij de atleten in deze aanloopperiode?

02 Arena

De 02 Arena, dat is de naam van de piste waarop het allemaal gaat gebeuren. Met een capaciteit van 18000 mensen is het één van de grootste faciliteiten in Europa. Het is geleden van 1968, toen nog de European Indoor Games, dat er een EK indoor plaatsvond in de Tsjechische hoofdstad.

Luxehotels

Onze Belgen zullen alleszins verblijven in een viersterrenhotel. Genieten doen ze in het Clarion Congress Hotel of het Dorint Hotel Don Giovanni. Deze hotels liggen toch op een afstand van elkaar. Via het Clarion Congres zou het maar een kwartiertje stappen zijn naar de indoorpiste. Het hotel Dorint Don Giovanni ligt aan de andere kant van de accommodatie, maar desondanks is het ook slechts een kwartier rijden. Tevens kunnen beide partijen genieten van een spa & wellness.

Dat u geregeld een tweet ziet passeren van de atleten is ook maar normaal. Ze krijgen gratis Wi-Fi en daar profiteerde onder meer Pieter-Jan Hannes van. Naar aanleiding van zijn bericht weten we dat onze atleten bij aankomst een goodiebag kregen met daarin, jawel, condooms.