Usain Bolt is gisteren op de Gibson Relays aan zijn seizoen begonnen. Tot ieders verbazing kwam het Jamaicaanse spurtwonder aan de start in Kingston. Hij kon als slotloper op de 4x100m moeiteloos naar de overwinning lopen in 39″26.

Usain Bolt vormde samen met Mario Forsyth, Warren Weir en Michael Frater het ‘Racers Lion 4x100m team’. Nadat zijn ploegmaats al een mooie voorsprong van een dertigtal meter bijeenliepen, moest Bolt enkel nog weten te finishen. Hij zou er nog een stevig spurtje hebben uitgeperst want handgestopt liep hij 9″70 over zijn 100m, met een vliegende start weliswaar. Bekijk hieronder de wedstrijdbeelden.

UPDATE zondag 10u10: 

In de finale kreeg de ploeg van Usain Bolt het een pak moeilijker. Als slotloper moest de snelste man ter wereld een gat van ongeveer vijf meter dichtlopen. Bijna lukte het hem, maar  Tyqundo Tracey van het team van “University of Technology” kon hem nog netafhouden. Zij wonnen in in 38″23, 6 honderdsten sneller dan het team van Bolt. “Het was zeker geen slechte race”, reageerde Bolt na afloop. “Het is nog vroeg in het seizoen, en er is nog wat trainingswerk, maar hieruit kunnen we zeker en vast lessen trekken.” Bekijk de racevideo hieronder.