Vandaag vindt in de Topsporthal te Gent het Belgisch kampioenschap alle categorieën plaats. Slagen er er nog Belgen in zich te plaatsten voor het EK indoor in Praag? Volg het hieronder allemaal aan de hand van onze live-updates!

De live-results vind je via deze link.

Live-updates:

17u55: Ook de laatste disciplines kennen nu hun nationale kampioenen. Bij het polsstokspringen is dat Ben Broeders (DCLA) die het met 5m00 haalde van Jasper De Coninck. Het verspringen bij de vrouwen werd nipt gewonnen door Marjolein Lindemans (ROBA) voor Els De Wael.

Nafi Thiam - Foto: Ruben Van Den Berghe
Nafi Thiam – Foto: Ruben Van Den Berghe

17u30: Nafi Thiam (RFCL) wint toch nog een gouden plak tijdens het BK indoor. Na brons bij het kogelstoten wint ze dus het hoogspringen met 1m85. Hannelore Desmet werd 2de met amper 2cm minder.

17u20: Het sterke indoorseizoen van Nenah De Coninck (KAAG) zet zich voort. De juniore wint de 200m in een sterke tijd van 24″28. Justien Grillet en Orphée Depuydt vervolledigen het podium met respectievelijk zilver en brons. Bij de mannen is het Antoine Gillet (RESC) die zich tot Belgisch kampioen kroont met een tijd van 21″14.

Dylan Borlée - Foto: Tomas Sisk
Dylan Borlée – Foto: Tomas Sisk

17u05: Bijna opnieuw een EK-limiet hier in de Gentse Topsporthal. Dylan Borlée (WS) startte verschroeiend hard op de 400m, maar liep uiteindelijk binnen op 47″13 (EK-limiet 46″90). Met deze prestatie pakt hij wel het goud mee naar huis.

17u00: Jurgen Verbrugghe (HAC) mag zich opnieuw Belgisch kampioen kogelstoten noemen. Hij haalde het van Philip Milanov, die verdienstelijk 2de werd. Martin Delguste (CSDY) stak terwijl de overwinning op de 3000m op zak.

16u50: In een spannende laatste reeks bij de 400m liep Cynthia Mbongo Bolingo (CAWB) er naar een Belgische titel. In 54″99 haalde ze het voor Issaura Rossaert en Katrijn Boone, die respectievelijk het het zilver en brons pakten.

16u40: Cedric Nolf springt in zijn laatste poging naar Praag en pakt uiteraard de titel mee.

16u10: Zeer spannende finale op de 60m bij de mannen. Schouder aan schouder kwamen de eerste drie atleten over de finish, maar het is uiteindelijk Muaka Chamberry (WS) die net iets eerder was in 6″84. Het verschil: 4 duizendste van een seconde. Yannick Meyer werd eervol 2de, Jean Marie Louis moet tevreden zijn met het brons.

Eline Berings - Foto: Tomas Sisk
Eline Berings – Foto: Tomas Sisk

16u00: Tweede Belgische titel voor Eline Berings. Na de 60m horden nu ook op de vlakke 60m. Met 7.41 blijft ze amper 10 honderdsten verwijderd van de EK-limiet en zet ze een persoonlijk record neer. Sarah Rutjens pakte de tweede plaats weg voor de neus van Laetitia Libert. Die werd derde en verbeterde haar BR bij de masters, dat ze in de reeksen had neergezet, met 3 honderdsten naar 7″54.

15u55: Titels voor Jenna Wyns (VAC) en Jerome Kahia (CABW) op de 1500m in 4’32″78 en 4’02″38.

Hanne De Baene - Foto: Tomas Sisk
Hanne De Baene – Foto: Tomas Sisk

15u15: Hanne De Baene evenaarde deze middag het BR polsstokspringen bij de scholieren. Met een sprong over 3m90 komt ze zo op gelijke hoogte met mede-recordhouders Margaux Quirin en Elien De Vocht. Het goud in die discipline was voor Chloé Henry (USBW). Met 4m20 kwam ze 5cm hoger dan de zilveren Fanny Smets. Bij het hinkstapspringen mag Sietske Lenchant (ROBA) zich na vandaag Belgisch kampioen noemen.

15u05: Een nieuw hoogtepunt op het BK indoor. Damien Broothaerts loopt EK-limiet op 60m horden.

15u00: Eline Berings (RCG) mag zich opnieuw Belgisch kampioen noemen. In een felle strijd met Anne Zagré kwam ze als eerste over de finish met de zeer snelle tijd van 7″95. Het zilver was voor Zagré, juniore Siliane Vancauwenberghe werd 3de.

14u50: De 800m werd opnieuw een spannende strijd hier op het BK indoor. Rani Nagels (LAT) haalde het met een knappe eindsprint voor Sofie Lauwers. Bij de mannen was het Pierre-Antoine Balhan (RESC) die van start tot finish iedereen kon afhouden. Hij won in een tijd van 1’49″44 voor zijn clubgenoot Arnaud Ghislain. Jan Van Den Broeck werd 3de met 1’52″74.

Jolien Boumkwo - Foto: Jörgen Lammens
Jolien Boumkwo – Foto: Jörgen Lammens

14u35: Het kogelstoten bij de vrouwen kent ook een nieuwe nationale kampioen. Jolien Boumkwo (RCG) haalde het met een prestatie van 15m11. Annelies Peetroons werd 2de, Nafi Thiam pakte het brons.

14u25: Even wat kampnummers bij de mannen dan. Het goud bij het hinkstapspringen is voor Solomon Commey (VAC). Met een prestatie van 15m35 wordt hij zo Belgisch kampioen voor Frédérick Xhonneux en Thomas Nicolas. Bram Ghuys (OEH) wint het BK hoogspringen. Hij had iets minder pogingen nodig dan Emile Verdonck om 2m07 te springen.

14u20: Ook op de 60m vlak gaat Eline Berings met reekswinst, in 7″45, naar de finale. De 35-jarige Laetitia Libert zette met 7″57 een nieuw BR neer bij de masters categorie. In diezelfde discipline mag Jean Marie Louis al dromen van een BK-medaille. Hij zette in de reeksen bij de mannen met 6″88 de snelste tijd neer.

13u40: Tijdens de 60mh liepen Eline Berings en Anne Zagré makkelijk naar reekswinst in respectievelijk 8″07 en 8″08″. Bij de mannen werkte Damien Broothaerts opnieuw een knappe race af. Met 7″74 blijft hij evenwel nipt boven de EK-limiet van 7″69.

13u05: Het BK snelwandelen zit er net op. De dames bij het polsstokspringen zijn zich al aan het opwarmen en ook de vrouwen voor de 60mh maken zich klaar. Het BK indoor kan nu echt van start gaan.