Gisteren trok ook een grote Nederlandse delegatie richting de Topsporthal voor de IFAM Indoor. Maureen Koster en Thijmen Kupers tankten vertrouwen, Jesper Van Der Wielen en Dennis Licht kenden een mindere dag.  Wij spraken ze alle vier na de race in opdracht van onze collega’s van Losse Veter. Bekijk je graag de racevideo’s van deze wedstrijden? Die vind je hier.

Maureen Koster kwam in actie op de 1500m. Na een stage in Zuid-Afrika dook ze op haar eerste indoorwedstrijd van het seizoen met 4’11″36 meteen onder de EK-limiet van 4’13″00. Koster, die hiermee als tweede eindigde, focust echter op de 3000m deze winter. Over anderhalve week in Birmingham wil ze op die afstand zich veiligstellen van het EK indoor in Praag dat begin maart doorgaat.

Thijmen Kupers was al voor de IFAM Indoor zeker van het EK Indoor in Praag. Aangezien hij vorig jaar op het WK indoor als vijfde eindigde op de 800m, was hij voorgeselecteerd en moest hij enkel tonen dat hij in een goede vorm verkeerde. Dat deed hij gisteren door in 1’49″03 net achter Pierre-Antoine Balhan tweede te worden. Na zijn mindere passage in Düsseldorf, waar hij na 1’50″04 over de meet kwam, toont hij progressie richting het Europees kampioenschap.

Op de 3000m tevens twee Nederlanders met het EK Indoor in hun hoofd: Jesper Van Der Wielen en Dennis Licht. Beiden kenden een perfecte voorbereiding en tankten vertrouwen in de aanloop richting de race van gisteren. Jammer genoeg kenden ze allebei een mindere dag en misliepen ze zo het EK-minimum. Zowel Jesper als Dennis zijn er stellig van overtuigd dat de limieten binnen hun bereik ligt en gaan één van de komende weken dus nog een poging wagen om dat felbegeerde EK-ticket binnen te rijven.