De IFAM indoor nadert met rasse schreden. Morgen is het al zover, dan loopt de Topsporthal in Gent hopelijk tot de nok vol voor dé niet te missen afspraak dit indoorseizoen. Wij tellen met Atletieknieuws af naar deze ongetwijfeld mooie atletiekavond en laten elke dag één van de Belgische toppers die hier in actie zal komen aan het woord. Deze keer aan de beurt: Michael Bultheel. De ticketvoorverkoop is helaas afgesloten, maar aan de kassa zullen er vanaf 15u wel nog tickets te koop zijn zijn!

Hoe is jouw voorbereiding op het winterseizoen verlopen? Ben je op stage geweest?

Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

“Ik heb gezien de omstandigheden een uitstekende wintervoorbereiding achter de rug. Het zijn voor mij telkens drukke maanden door de combinatie van de trainingen met het werk in het ziekenhuis, maar ik heb me er goed doorgeslagen en alleszins een mooie basis gelegd wat bevestigd werd door een belovende inspanningstest in de Bakala Academy. Daarnaast heb ik 2 weken vrijaf kunnen nemen om op trainingsstage te gaan in Zuid-Afrika waar ik goede kwalitatieve trainingen heb kunnen afwerken met de rest van de trainingsgroep.”

Heb je altijd al eens een 400m horden indoor willen lopen? Wat dacht je toen de organisatie het op het programma plaatste?

“Eigenlijk wel, hoewel ik altijd ook geweten heb dat het niets voor mij is, met mijn lange benen en mijn verre van perfecte hordetechniek met mijn slecht been. Het spectaculaire, onvoorspelbare karakter van de wedstrijd spreekt me wel.”

Wat verwacht je van de wedstrijd zelf (met de sterke internationale concurrentie indachtig)?

“Het is zeker geen doel en ik verwacht er eigenlijk ook niet veel van hoor, zeker niet qua tijd. Het is louter een leuk intermezzo. Wel verwacht ik iets van Nial Flannery en Ricky Yates, beiden goede vrienden. Ze zijn alletwee heel sterk vroeg op het seizoen en 14-passen lopers wat hen de geschikte kandidaten maakt om een knaltijd te lopen.”

 Naar welk nummer van de IFAM kijk je het meest uit en waarom?

Naar de 400m waar ik hoop dat Dylan Borlée zijn blessurezomer definitief achter zich kan laten.”